Predavanja, predstavljanja i ostalo

U holu škole – promotivni letci iz područja poljoprivrede, bilježnica s fotografijama i utiscima

Međužupanijsko stručno vijeće iz poljoprivrede – 7. 12. 2018.

Na Međužupanijskom stručnom vijeću iz poljoprivrede održanom u Poljoprivredno šumarskoj školi koordinator projekta i nastavnici koji su provodili job shadowing održali su prezantaciju o dosadašnjim aktivnostima. Koordinatorica je predstavila sam projekt, od projektne ideje, pa do očekivanih rezultata, dok su nastavnici prikazali svoja iskustva s terena, iz teorijske i praktične nastave.

Sjednice Nastavničkog vijeća – 30. 10. 2018, 18. 6. 2019.

Kolegica nakon job shadowinga prezentira nastavničkom vijeću glavne ideje i smjernice za promjenu

Sa sjednice Nastavničkog vijeća nakon prve mobilnosti

Županijsko stručno vijeće iz engleskoga jezika – 28. 3. 2019.

Na Županijskome stručnome vijeću za profesore engleskoga jezika u srednjim školama Vukovarsko-Srijemske županije koordinatorica projekta predstavila je tijek projekta, od same prijave, pa do provođenja, do sada postignutih i očekivanih rezultata, te odgovarala na pitanja kolega koji su zainteresirani za prijavu sličnih projekata.

Potom su kolegice iz Bugarske koje su u tom razdoblju bile na job shadowingu nastavnicima prezentirale kako izgleda podučavanje engleskoga jezika u njihovoj školi i specifičnosti predmeta Engleski jezik u struci koji se podučava u zadnjem razredu.

Sastanak i primanje kod pročenice za obrazovanje

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje Vukovarsko-Srijemske županije, doc. dr. sc. Jadranka Mustapić-Karlić primila je ravnatelja škole, koordinatora projekta i goste iz Bugarske na prigodnom sastanku, dva puta tijekom provedbe projekta. Pritom smo je upoznali s tijekom projekta i postignutim rezultatima, dok je ona pozdravila ovakvu ideju i trud, i pružila punu potporu kako ovome, tako i budućim projektima suradnje, koja se može proširiti i na druge segmente (npr. kulturloški posjet tijekom manifestacije “Vinkovačke jeseni”).

Sastanak ravnatelja srednjih poljoprivrednih škola u General Toshevu, Bugarska – 10. 4. 2019.

Tijekom druge mobilnosti koordinatorica projeka je na regionalnom sastanku ravnatelja srednjih poljoprivrednih škola iz regija Dobrich i Trgovište, u nazočnosti njihove pročelnice za obrazovanje, održala prezentaciju o projektu AgroEuropa, predstavljajući tijek projekta, prvu mobilnost, ciljeve i dotadašnje rezultate projekta.

23. Sajam zdravlja – 12. 4. 2019

Tijekom Sajma zdravlja u Vinkovcima održanog od 13. – 15. travnja 2019. nastavnik Goran Kalić je s učenicima održao prezentaciju o rezultatima projekta i novim saznanjima koja su stekli tijekom mobilnosti. Naziv predavanja je Utjecaj mobilnosti učenika u projektu AgroEuropa u sklopu Erasmus+ programa na ekološko osvješćivanje, zdravlje i cjeloživotno učenje, gdje su učenici prezentirali ekološki uzgoj prije svega lavande, te primjere uporabe, ali i cjelokupno iskustvo mobilnosti.

Dan otvorenih vrata škole – 2. 5. 2019.

Za vrijeme Dana otvorenih vrata škole, učenici su prezentirali gostima, učenicima osmih razreda i njihovim nastavnicima i roditeljima, provedbu i rezultate projekta, uz prikladne letke sa svim informacijama, QR kodom na web stranicu projekta i dojmovima učenika, te uz roll-up banner koji prikazuje dio njihovih iskustava

Sajam EU projekata na Orionu – 10. 5. 2019.

Agencija za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA d.o.o. u suradnji s Gradom Vinkovcima, Razvojnom agencijom Vukovarsko-srijemske županije i Vukovarsko-srijemskom županijom organizirala je “Sajam EU projekata na Orionu“ 10. svibnja 2019. godine u pješačkoj zoni grada Vinkovaca.

Sajam je organiziran u sklopu „Dana otvorenih vrata EU projekata” Uz druge institucije i ustanove uključila se i naša škola, te smo neposrednoj komunikaciji s građanima dobili jedinstvenu priliku približiti im što sve radimo. Bilo organizirano predstavljanje projekata koji su provedeni ili su trenutno u provedbi na području grada i županije uz druženje s građanima.
Cilj Sajma je istaknuti važnost EU fondova za razvoj grada Vinkovaca te predstaviti najznačajnije EU projekte na području grada i županije. Događanja na sajmu popratila je i Vinkovačka televizija, pri čemu su intervjuirali koordinatoricu i učenike. Događaju je prisustvovala i ministrica regionalnog razvoja i fondova EU, koja je pohvalila naše aktivnosti.

Učenici učenicima

Učenici koji su sudjelovali na mobilnosti prenijeli su svoja iskustva, kako kulturološka, tako i profesionalna, ostalim zainteresiranim učenicima u školi i predstavili našu web stranicu projekta. Samostalno su izradili prezentaciju koja je putem slika prikazala njihova iskustva, te su prepričali sve što ih se dojmilo i odgovarali na pitanja učenika. Odaziv je bio velik, tražilo se mjesto više u učionici, i svi su bili oduševljeni doživljenim.

Učenici prenose kolegama svoja iskustva – video

Nacionalno vijeće za razvoj ljudskih potencijala 23. svibnja 2019.

Konferencija – Kako motivirati radnike za stjecanje kompetencija traženih na tržištu rada

Na konferenciji je sudjelovala Ružica Zucić, prof. savjetnik, kao sudionik u panel raspravi, gdje je razgovarala i o svojim iskustvima u Bugarskoj. 

Svečana dodjela certifikata

Za kraj školske godine i nakon obje uspješno provedene mobilnosti, svi su sudionici dobili certifikate Poljoprivredno šumarske škole Vinkovci o uspješnom sudjelovanju. Svečana dodjela bila je 7. lipnja 2019. u prostorijama škole, a certifikate je umjesto ravnatelja uročio pedagog.

Sudionici projekta ispred škole sa svojim certifikatima!

Međužupanijski stručni skup iz poljoprivrede – 3. 9. 2019.

Ne Međuđupanijskom stručnom skupu za nastavnike strukovnih predmeta iz područja poljoprivrede prezentaciju održane aktivnosti održala je sudionica Ružica Zucić, prof. savjetnik, voditeljica Međužupanijskog stručnog vijeća. Tijekom predstavljanja opisala je svoja iskustva, te rezultate i ishode koje smo postigli i sve dobrobiti koje je ovaj završeni projekt imao za našu ustanovu. Podijeljeni su i letci o projektu.

Create your website with WordPress.com
Započnite
%d blogeri kao ovaj:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close