O projektu

Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci provodi projekt pod nazivom AgroEuropa, a u sklopu Erasmus+ programa sufinanciranih sredstvima Europske unije, u razdoblju od 1. 7. 2018. do 1. 7. 2019.

Projekt je dobio financijsku potporu u iznosu od 47.853 EUR za provođenje stručne prakse 21 učenika i job shadowing 2 nastavnika u Srednjoj poljoprivrednoj školi Todor Rachinski u mjestu General Toshevo u Bugarskoj.

Projekt se provodio u dvije mobilnosti:

  1. od 8. – 19. listopada 2018. – sudjelovalo je 10 učenika i 2 nastavnika
  2. od 8. – 19. travnja 2019. – sudjelovalo je 11 učenika i 1 nastavnik (“zero grant”)

Sudjelovali su učenici drugih i trećih razreda obrazovnih programa agrotehničar i fitofarmaceut koji su stručnu praksu provodili u tvrtkama i gospodarstvima u općini General Toshevo, kao i na školskom dobru.

Cilj projekta bio je praktično upoznati nove načine rada u poljoprivredi, te ih kasnije prenijeti na rad u školi, kao i na vlastitom obiteljskom gospodarstvu, steći internacionalno radno iskustvo u novoj okolini, potaknuti samostalnost, odgovornost, samoinicijativnost, kritičko promišljanje, timski rad, kao i steći uvide u metodologiju i nove inovativne pristupe poučavanju i organizaciji rada škole.

Osim u stručnom dijelu, učenici su imali prilike upoznati, raditi i družiti se s svojim vršnjacima iz Srednje poljoprivredne škole iz Bugarske, upoznati njihovu kulturu i običaje, jačati kompetencije engleskoga jezika, te stvoriti trajna prijateljstva.

Create your website with WordPress.com
Započnite
<span>%d</span> blogeri kao ovaj:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close